VLORA NGRITI FLAMURIN PELLAZGJIK

Valutazione attuale:  / 1

Nga NAZMI    SELIMI

Më 19-20 tetor 2018, në mjediset e bibliotekës publike "Shevqet Musaraj" të qytetit të Vlorës, Qendra e Studimeve Pellazgjike, Tiranë, e drejtuar nga Pr. Dr. Luftulla Peza, organizoi simpoziumin e V ndërkombëtar: "Lashtësia historike e popullit shqiptar dhe e gjuhës shqipe". Në mbarëvajtjen e punimeve ndikoi dukshëm edhe përkujdesja e personelit të bibliotekës së qytetit. Mungesa e përfaqësuesve të institucioneve shkencore shtetërore duhet shpjeguar me faktin se linja zyrtare shqiptare nuk mbështet rrugëtimin e identitetit tonë nisur nga pellazgët dhe që shqipja të cilësohet si "fosile" e gjallë e gjuhëve së lashta, ndaj edhe nuk pranon të përballet me mendimin ndryshe.  Argumentet i mbështesin në faktin se Eqrem Çabej ka mundur t’ia ulë entuziazmin deri edhe Enver Hoxhës dhe t’ia mbushë mendjen se Spiro Konda e Zacharie Mayani e kanë gabim për pellazgët dhe etruskët...

Lexo

U MBYLL ME SUKSES SIMPOZIUMMI I V-të I QENDRËS SË STUDIMEVE PELLAZGJIKE NË QYTETIN E VLORËS

Valutazione attuale:  / 1

 

Nga  Prof. Dr. Luftulla Peza

Më 19 dhe 20 tetor 2018 në qytetin Hero të Vlorës u mbajt simpoziumi i pestë ndërkombëtar, organizuar nga Qendra e Studimeve Pellazgjike në bashkpunim me Bashkinë e Vlorës, shoqatën Labëria, dega Vlorë. Pjesmarrësit nderuan me heshtje kolegët e tyre të ndarë nga jeta kohët e fundit: Profesor Dr. Muharrem Carabregun, kryetar i degës të Qendrës sonë në Prishtinë dhe studiuesin Rasim Bebo. Që të dy kanë marrë pjesë aktive në ndriçimin e historisë së lashtë të kombit shqiptar dhe kanë lënë pas njëtrashëgimi të pasur botimesh shkencore. Në nderim të studiueses së shquar vlonjake Nermin Vlora-Falaski, referati i parë ishte mbi jetën dhe veprimtarinë e saj.KOMBI JU FALENDERON, TË PAHARRUAR QOFSHI !

Lexo

Mashtrimi i MADH (Fallsifikimi i historisë së Greqisë së lashtë ) (Vidio)

Valutazione attuale:  / 1
Nga   Kol   MARKU 

Kjo është një vidio e realizuar nga ana ime që  e kam titulluar "Mashtrimi i MADH" dhe trajton temen e fallsifikimit të historisë së greqisë së lashtë nga një grup profesorësh, mitologësh,historianësh, arkiologësh antopologësh e stujuesish të helenistikes në një universitet të Amerikes, në bashkëpumin dhe me insitute dhe segmente të tjera studimore evropiane dhe greke.Ju lutem ndiçeni deri në fund këtë vidio dhe të reflektoni në lidhje me këtë histori të dhimëshme të sakrifikimit të elementit shqipëtar në greqi që nga lashtësia e deri në ditët tona. 

 

Lexo e Shiki Vidion

Thesare gjuhësore , gjuha që bota flet dhe simbolika e Germave

Valutazione attuale:  / 1

Vidio Dokumentare realizuar nga Kol Marku (Studjues)

Ne pjesen e PARE , do te shikoni nje Vidio Dokumentare- studimore, realizuar nga ana ime (K.Marku) ku trajtohet nje " Interviste me Ing, FREDI BALAJ: Studjuesin, Artistin (Piktor), Opinjonist, Afaristin e sukseseshem, etj. Botuesin e Librit " Gjuha qe bota flet dhe.. Simbolika e Germave" ( Tirane 2017 ).

Lexo e shiko Vidion

Cektësi dhe shkelje e disiplinës shkencore

Valutazione attuale:  / 2

NGA: Prof. Dr. LUFTULLA PEZA 

Është bërë e zakonshme nga histroianët tanë, që kur shkruajnë për praninë e popullsisë shqiptare në Greqi, Peloponez, Athinë, Atikë, ishuj etj. dhe për arvanitasit, të gjithë i paraqisin të ardhur nga veriu, nga viset shqiptare dhe jo autoktonë. Kjo përbën një rrenë të madhe dhe përputhet me atë çka shkruajnë edhe historianët dhe politikanët nacionalistë grekë. Këtë problem e mbështet fuqishëm edhe profesor Pëllumb Xhufi në disa intervista dhe në atë të fundit, dhënë gazetarit Hila. P. Xhufi shkruan: “Korinthi ka qënë i mbushur [me shqiptarë].Fshatrat e Korinthit kanë qënë Teba, Korinthi, Atika, Livadhja nga gjiri i Volosit. Dhe ishujt që rrethojnë Peloponezin kanë qënë me një prani shumë të madhe shqiptare”. 

Lexo

“AMANETI” i Skënderbeut, që u la princave, para se të vdiste (VIDIO) !

Valutazione attuale:  / 6

Realizimi Kol MARKU ( Studjues )

Ёshtë në  nderin   e çdo shqipëtari, me gen, gjuhë  dhe shpirt, dhe jo të "shqipfolsëve", që ta shikojë këte vidio, të lexojë dhe rilexojë këtë  “ AMANET” të Skenderbeut, qe ai u ka lënë të gjithë princave Shqipëtar (Arbër), të asaj kohë, përfshi dhe djalin e tij 10 vjeçar; përpara se heroj të ndërronte jetë.  Aty gjëndën të gjitha pikpamjet e tij, për njerzit, popullin,drejtuesit, shtetin,, bashkimin strategjinë, tradhetinë, antishqiptarët,drejtësine, korrupsionin doktrinat fetare dhe shume  elementë të tjerë, që paraqesin shumë interes për një shtet dhe një mbretri të asaj kohë, por që  tingëllojnë aktuale edhe në ditet e sotmë. Kjo do të përbënte dhe një orjentim të drejtë për kohën kur po jetojmë sot, kur kanë dalë  në skenë disa element të mercenearzimit antishqiptar

Lexo e shiko ( Vidio)

GJURMЁ Pellasgo- Etruske në Itali (Ilirët më të lashtë së Pellasgët !!!) Pjesa e TRETE ( VIDIO )

Valutazione attuale:  / 1

Nga  Kol    MARKU

Pjesa e TRETЁ të dokumentarit " Gjurmë Pellasgo-Etruske në Itali". Realizuar me ide, regji dhe montazh nga Kol Marku (studjues i antikitetit). Në këtë pjesë do të gjeni disa të dhëna: për besimin e lashtë pellasg tek druret, "Lisi i shejtë"; legjenden e prejardhes se përbashkët Ilire dhe Kelte; një teori të re për Iliret (Japod-Japetik të bibles) të cilët vlersohen si para-pellag, nga Prof. Dr. Leonard Prifti; disa pikpamje akademike për hallken pellasgo-ilire të munguar: një zbulim i ri neolitik 6500 vjeçarë në rajoinin e Korçes që verteton lashtësinë e Shqiptarëve që nga neoliti; fjalen “i shëjtë” në shkrimin latin të pyllit të shejtë monte Luco (Spoleto) dhe lidhja e tij  me emertimin e priftërinjëve të shëjtë (mbreter) 

Lexo e shiko Vidion