Burimi i Informacionit: Biblografia / Sitografia

Valutazione attuale:  / 0

Burimet letrare: Biblografia / Sitografia

----------------------------------------------------------------------------

 

Nr-99) - Burimet: *ardhmeria.info;**B.B. www.explorerunivers.com; ***Wikipedia; **** G.Catappano.)

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Nr-100 ) - ardhmeria.info(B.B);**www.explorerunivers.com; ***Wikipedia; **** G. Catappano, *****www.melegnano.net ; ****** www.igenea.com;

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Nr-101) *(Wikipedia); ** Kastriot Dervishi, www.forumishqiptar.com;*** (Burimi: Historia e Popullit Shqiptar II (Botimi i tretë), Prishtinë 1979 (1.) fq.351. (2.) fq.510 ) qe i referohet K Dervishi); **** www.shqiperia.com ;***** Flori Bruqi www.shqip.dk; ******( Ben Andoni, Revista Java ); .******* ( Prof. Gazmend Shpuza, Revista Java ) ; ° albakepiblog.com, Fotografia e Flamurit, hotel Brufanit ne Itali dhe e ceremonise se Varrimit burimi: albakepiblog.com; °° ( Burimi: Zenepe Luka, Koha Jone ); °°° Intervistë me Darling Vlorën, stërnip i Ismail Qemalit dhene A.News shqip; °°°°( Burimi: Koleksioni i Robert Elise, www.albanianphotography.net ); °°°°°100vjet.dk;

 

----------------------------------------------------------------------------

Nr- 102: www.albopserver.com I kerkojme te falur botuesit te pare dhe autorit per nje ndryshim te vogel te titullit per efeket pershtatje ne sit.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr-103: ( www.gazetametropol.com )

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr-104:  gazeta shqip

Burimet letrare

1.Akademia e Shkencave të Shqipërisë:Historia e Shqipërisë,Vëllimi 2, grup autorësh.Toena, Tiranë:2002,2. Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shtetit: Hasan Prishtina (Përmbledhje dokumentesh 1908- 1934), Tiranë, 1983; 3.Ferraj , Hysamedin: Skicë e mendimit politik politik shqiptar.Tiranë,2006; 4.Fisher, Bernd : Mbreti Zog dhe përpjekja për stabilitet në Shqipëri,Tiranë 2006 ;5.Haxhiu, Ajet: Hasan Prishtina dhe Lëvizja patriotike e Kosovës, Tiranë, 1964; 6.Llalla, Arben. Si u vra Hasan Prishtina http://noa.al/ks/artikull.php?id=217895 ; 7.Rothschild, Joseph. Europa Lindore dhe Qendrore midis dy luftërave botërore, Tiranë 2002;8.Skëndi, Stavro: Zgjimi kombëtar i shqiptarëve, Tiranë,2002.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr-105  (Burimi Gazeta:  prishtinapres.info

 Me autore  Fatbardha Demi  ( 3.01.2014 )

1-f1 BIBLA – Dhjata e Vjeter dhe Dhjata e Re (botuar nga Shoqata shqiptare e Bibles, 1995)

2- ‎ en.wikipedia.org/…/Instrument_of_Jesus’_crucifixion

3- po aty

4- (a) Justus Lipsius‘ De cruce 1595 http://en.wikipedia.org/wiki/Crucifixion_of_Jesus(b) http://it.wikipedia.org/wiki/Sant%27Agazio

5- http://en.wikipedia.org/wiki/Dispute_about_Jesus%27_execution_method

6- po aty

7- http://fr.wikipedia.org/wiki/Croix_(symbole)

6- po aty

7- f57 Petro Zhei “Shqipja dhe Sanskritishtja” (pjesa e dyte),Tirane, Tertiumdatur, 2006

8- f91 Carl Jang « L’uomo e i suoi simboli » TEA, Milano, 2011

9- Fragment nga nje objekt erkeologjik. (La più antica scrittura alfabetica, Marston, “La Bible a dit vrai”, Plon 1935, f21) www.abebooks.fr/Bible-dit-vrai-MARSTON-Sir-Charles/…/bd

10- http://www.funsci.com/fun3_it/scrittura/scrittura.htm

11- f184 Niko Stillo”Etruskishte Toskerishte”

12- f12 At Justin Rrota « Per Historine e Alfabetit  shqyp » Botime Françeskane, Shkoder, 2005

13- Mircea Eliade- da Trattato di Storia delle Religioni (1948), Einaudi, Torino 1954, pp. 42-45; 111-114; 105-107.http://www.disf.org/AltriTesti/Eliade.asp

14- f 45 Nermin Vlora Falaski “Prona gjuhesore dhe gjenetike”,1997

15- f17  Petro Zhei ,po aty

16- (a) http://www.sixbid.com/browse.html?auction=674&page=5 (b) Perendia Mitra (c)http://it.wikipedia.org/wiki/In_hoc_signo_vinces

17- f87, 88 Xhuzepe Katapano „Thoti fliste shqip ose Thot-i boreal, Iliro-Shqiptar, i dha Botes  Kumtin e pare te Lirise dhe te Drites“ Botimet enciklopedike, 2007

18- http://www.antiqva.org/Monetazione%20IV-III%20Sec%20aC.htm

(djathtas) Sol Invictus (upper left) and Mithras slaying a bull, 3rd century, Vatican Museum

19- (a)Monedhe romake e vitit 189-180 pk. (b) (DA ALLORA INIZIO’ IL DECLINO DI VERCELLI www.webalice.it) (c) Ein heraldisches Exlibris aus dem Jahr 1895, entworfen von Ernst Krahl (1858-1926) http://www.dr-bernhard-peter.de/Heraldik/seite38.htm

20- Antonietta Zanatta http://www.storia-dell-arte.com/significato-del-cerchio.html

21- http://www.summagallicana.it/lessico/e/Etruschi.htm)jiptiane

22- (a-b) http://www.sixbid.com/browse.html?auction=674&page=5 (c)Le_monete_di_Luceria_Classe_IV_-_8.jpg it.wikipedia.org

23- (majtas) http://fr.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9da_et_le_cygne_(L%C3%A9onard_de_Vinci) (qender) A ROMAN MARBLE RELIEF WITH THE DIOSCURI CIRCA 2ND CENTURY A.D.  http://www.christies.com/lotfinder/ancient-art-antiquities/a-roman-marble-relief-with-the-dioscuri-5546883-details.aspx  (djathtas) Romano Impero: CULTO DI OPI – OPS www.romanoimpero.com/…/il-culto-di-opi.html

24-(a)  Denarius. Rome, 113-112 BC. Helmeted head of Roma left, holding s…http://www.sixbid.com/browse.html?auction=674&page=5  (b-c). www.bksh.al

25- f251 Moreno Neri “Pletone Trattato delle virtu” Bompiani Testi a Fronte, Milano 2010

26- it.wikipedia.org/wiki/Denominazioni_dei_Greci

27- f64 Arif Mati  “Mikenet=Pellazget” Tirane, Plejad, 2008

28- f 43 Nermin Vlora Falaski “Prona gjuhesore dhe gjenetike” 1997

29-(a) http://www.forumishqiptar.com/threads/118026-Gjetjet-arkeologjike-në-Kroaci(b) www.romanoimpero.com/…/il-culto-di-opi.html)

(c) http://it.wikipedia.org/wiki/Arma_bianca (d)http://www.thekeep.org/~kunoichi/kunoichi/themestream/min.html#.UijwieNOJH0#ixzz2e3SxjfDo(e) (Monogramma di Cristo, sec. IV) www.scalarchives.it

30- f24 Petro Zhei po aty

31- f49,50 Petro Zhei po aty

32- f306 BIBLA– Dhjata e Vjeter dhe Dhjata e Re (botuar nga Shoqata shqiptare e Bibles, 1995)

33- f306 Bibla po aty

34- http://www.forumishqiptar.com/threads/123176-Veshjet-Ilire-dhe-frizuara-e-tyre-(djathts) http://fr.wikipedia.org/wiki/Shamash

35- f.277 Arif Mati  “Mikenet=Pellazget” Tirane, Plejad, 2008

36- (a) Flickriver: Photoset ‘Etruscan Civilization’ by ЯAFIK ♋BERLINTwo men retrieving a dead comrade.www.flickriver.com (b) Albrecht Dürer, Portrait de Sigismond de Luxembourg, empereur du Saint-Empire, vers 1510-1513.http://fr.wikipedia.org/wiki/Aigle_%C3%A0_deux_t%C3%AAtes (c)  Qostek, shk19, Tepelene. «Veshje popullore shqipetare », Instituti i Kultures Popullore, vol I, f 101

37- f46, 87 Petro Zhei po aty

38- (a) ilsalottodellestreghe.forumcommunity.net(b) The Original Black Cultures of Eastern Europe and Asia realhistoryww.com (c)http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/Pope_Benedict_XVI_1.jpg

39- (Gerhard Herm « L’ avventura dei Fenici » Garzanti, 1974), f58 Xhuzepe Katpano, po aty

40- f65 Petro Zhei po aty

41- f320 Bibla po aty

42- f333, Bibla po aty

43- f.382 Arif Mati  “Mikenet=Pellazget” Tirane, Plejad, 2008

44- (a) Reliquary of the True Cross at the Church of the Holy Sepulchre, Jerusalem.http://en.wikipedia.org/wiki/True_Cross. (b-c) San Miniato al Monte (Florence) – Apsidal Mosaic

(d)http://fr.wikipedia.org/wiki/Repr%C3%A9sentation_artistique_de_J%C3%A9sus_Christ

45- f107 Ungjilli sipas Gjonit. BIBLA po aty

Burimi:prishtinapress.info

-------------------------------------------------------------------------------------------------