" Grabitja e MADHE" ( Lahuta u njihet Serbeve nga UNESCO: Studim Kol Marku )

Valutazione attuale:  / 1
ScarsoOttimo 

 

Kjo që  po publikoj është  një vidio studimore që e kam titulluar " GRABITJA E MADHE": me ide, regji, skenar nga ana ime, Kol MARKU (Studjues i antikitetit). Në vidio trajtohet kjo tematike e nxehte e cila ka shqetsuar në tersi shqiptaret, studjuesit dhe shoqatatat e ndryshme, për grabitjen diten nëper diell të këtij instrumenti të rëndsishem siç është lahuta, një vegel e lashte muzikore me trashegimi pellasgo-ilire, me të cilen janë kënduar epet shqiptare. UNESCO padrejtesisht ua njohu Serbeve. Heshtja e plotë dhe indiferenca e institucioneve shqiptare është e pa justifikushme dhe shume e rendë. Në këtë vidio do të gjeni një studjim të plote e të thelluar për lahutën që kam realizuar duke e kombinuar me shkrime studimore e intervista të ndryshme. Për me teper mund të ndiçeni dokumentarin i cili eshte i plote dhe i gjithanshem për kë është i interesuar për ta ditur të verteten rreth LAHUTËS SHQIPTARE ! 

Shenim: Jeni të lutur që ta perhapeni sa më shumë që të mesohet e verteta !

a). Nga Youtube

b) Nga  Facebook 

Kliko  Linkun: https://www.facebook.com/kol.marku.5/videos/10214550488139275/